Min praotid på BOiU 

Av Agnes Engström Prao på BOiU vårterminen 2019 Bilden till artiukeln föreställer Agnes quiz från Word #65. Läs tidningen här. Jag praoade på BOiU i en vecka i maj 2019 och min korta tid här på barnombudet har varit mycket lärorik och rolig. Redan första dagen fick jag åka ut och träffa barn i en klass tillsammans med två arbetare på barnombudet, vilket jag inte alls var beredd på att jag skulle få göra. Jag trodde att jag skulle få packa tidningar eller något liknande när jag hade min allra första dag. Men mötet med klassen och uppgiften om stadsplanering var väldigt intressant. Att hjälpa till var roligt och vi fick också bra svar från barnen.  Under min tid som prao så har jag också träffat en projektledare från valkansliet och intervjuat henne. Min första riktiga intervju med någon! Jag fick bra tips inför och även om jag var lite nervös så tyckte jag att intervjun gick ganska bra och vi fick bra svar. Jag har även fått en massa bra tips och hjälp av den trevliga och snälla personalen som jobbar här. Det har varit en väldigt bra stämning här på kontoret och jag har trivts.  Det har nästan känts som att jag också har jobbat här på riktigt. Precis som resten av personalen sitter jag med min dator och skriver. Jag skickar mail, skriver texter till Word, skickar ett dokument via mail, renskriver en annan text och letar fakta.  En av mina lite mer udda uppgifter har varit att gå till barnsjukhuset och kolla vad som fanns i godisautomaterna. Det måste ha sett lite konstigt ut när jag stod där och antecknade vad som fanns. Men anledningen till det var för att jag jobbade med en uppgift med förslag från en grupp unga som hade några önskemål till barnsjukhuset i Uppsala, och de ville bland annat förbättra utbudet i automaterna.  Men jag har mest hållit på med tidningarna Word och Ord. Jag har suttit i möten om Ord, bett min syster att ge respons på vad hon ville ha med, gjort ett quiz till Word samt skrivit om både EU-valet till alla första gångsväljare och en skolstrejk. Eftersom jag älskar att skriva så har det varit väldigt roligt att arbeta med något som både är kul och som faktiskt kommer att vara med i själva tidningen. Det jag också har tyckt om med praon var att jag alltid hade något att göra. Jag blev knappt någon gång uttråkad på praon och hade ofta en hel del att göra. Men jag blev aldrig stressad, utan tyckte bara att det var roligt att arbeta. Jag har jobbat lugnt och självständigt på kontoret. Och slutligen, till alla ni framtida praosökande, var beredda på att göra mycket! Var beredd på att prata inför folk, intervjua, gå ut och göra research, packa tidningar, ja, mycket! Förbered dig på att träffa folk och på att skriva en hel del. Om du verkligen gillar att skriva så kommer den här praoplatsen passa som en hand i handske för dig.   Jag är verkligen glad att jag har praoat här därför att det har varit så kul och gett mig erfarenhet. Det har verkligen varit intressant att praoa här och varit en del av barnombudets viktiga arbete.  Tack för att jag har fått praoa här!