Min praovecka på Barnombudet

Av Beatrice Jansson, prao på Barnombudet höstterminen 2021 Hej på er läsare! Jag tänkte berätta om min praovecka på Barnombudet och hur det var. Det började med att jag fick tips av en klasskompis att praoa där. Jag började med att kolla in deras webbsida och läste lite om vad de gjorde. Sen kollade jag också på vad en tidigare praoelev skrivit om sin praovecka. Efter det vart jag intresserad och anmälde mig till prao. Kort därefter så fick jag svar att jag fått praoplatsen. Under veckan har jag fått göra massor av olika saker. I början av veckan skrev jag två sammanställningar och följde med på en intressant och lärorik föreläsning om barns rättigheter inom Folktandvården mellan skrivandet. Jag har också fått vara med och hållit i ett quiz vid Gränby allaktivitetshus vilket var jättekul att få göra. Senare i veckan var jag med på ett möte om barn med neuropsykiatriska diagnosers rättigheter inom socialtjänsten, vården och skolan. Mötet var verkligen intressant och det var kul att lära sig om deras idéer och tankar och att ibland själv ge synpunkter. Efter fick jag använda statistiken i undersökningen Liv och hälsa ung för att skriva om vad jag tyckte var viktiga frågor för Barnombudet. Det sista jag gjorde var att diskutera om vad jag kunde skriva för grejer till Word! Min praovecka har verkligen varit kul! Jag har fått göra flera olika uppgifter och aktiviteter och har samtidigt lärt mig mycket mer om barns rättigheter och hur Barnombudet arbetar. Dessutom har jag en ny erfarenhet av hur det är att jobba på kontor inför framtiden! Jag skulle definitivt tipsa framtida praoelever att söka praoplats hos Barnombudet.