Så här är det att praoa på BOiU

Av Astrid Gustafsson Höök Prao på BOiU ht 2017Första dagen jag skulle praoa på BOiU var jag inte så förberedd. Jag visste att BOiU sysslade med barn och ungas rättigheter, men jag önskar att jag hade haft en lite bättre inblick, vilket hade gjort att jag känt mig lite mer förberedd. Sedan lärde jag mig mycket om vad BOiU gör för något under praotiden vilket var toppen, men jag skulle ändå tipsa att kika igenom hemsidan i förväg om du funderar på att söka prao. Jag har också lärt mig massa saker om barnrätt som jag inte visste innan, vilket är väldigt kul och något jag kan ta med mig till framtiden. Om du har några frågor om något du inte riktigt förstår eller något du vill veta mer om kan du alltid fråga någon som jobbar på BOiU. Alla är jättetrevliga och vill hjälpa dig! Under praotiden fick jag göra en mängd olika saker, allt från att paketera tidningar till att intervjua en politiker. Många av uppgifterna och mängden av dem beror lite på vad de som jobbar på BOiU behöver hjälp med, och jag tyckte att uppgifterna var roliga och varierande. Att det var varierande var extra bra, och något jag tror att det inte är på alla praoplatser. Det roligaste enligt mig var nog att hjälpa till att skriva i Word, då jag tycker det är väldigt roligt att skriva. Om du själv har något du vill göra är det bara att fråga någon av de anställda. Viktigast av allt, ha kul!