Sista mötet innan sommaren

Några i Unga Experter hade ett sista digitalt möte innan sommaren. Tisdag 15 juni.

1- Konsten på sjukhuset

Klas arbetar med konsten som finns på sjukhusen och i andra lokaler. Han ville höra med Unga Experter om vad som kan vara rätt konst i några nya rum på barnonkologen (barncancer). Han visade bilder på flera olika tavlor och skulpturer och vi diskuterade vad som skulle passa i olika typer av rum.  Gruppen gillar tavlor som gör att du kan drömma dig bort, och de ska helst vara ljusa i färgerna. I höst kommer vi ses igen och förhoppningsvis kunna se rummen och konsten på riktigt. Här är en film om konsten i vården.

2- Studiebesök

Till hösten kommer vi också göra andra studiebesök. Vi har redan kontakter med ett medicin-labb där läkemedel görs. Vi har också kontakter med sjukhus-helikoptern och ambulansen. Vi kanske också ska besöka avdelningarna för brännskador och operation.

3- Barnrättsdagarna i september

Unga Experter deltar i höstens barnrättsdagar, med en film om hur gruppen arbetar och vad medlemmarna tycker om hälsa. Vi håller också ett möte för de som vill höra mer om hur Unga Experter arbetar. I augusti kommer vi ha ett möte med flera andra Unga Experter i landet, för att diskutera och göra filmen.

4- Kallelser och förberedelser

Barnsjukhuset skickar många kallelser, och en del av dem har med ett papper som visar vilken undersökning som ska göras. Unga Experter ska påverka hur de ser ut i samarbete med Martin på Barnombudet i Uppsala och med kommunikatörerna på Akademiska. Vi tittade på några varianter och tycker att framsidan ska ha ett stort foto på vad som ska göras. Där ska också rummet synas och någon som jobbar där. Baksidan ska ha mycket information om vad som ska göras, och helst med foton eller bra symboler / ikoner. Den patient eller förälder som vill läsa mer kan gå till webben där det kan ligga fler och längre varianter.

5 – Aktuella ärenden

Ella berättade om vilka frågor som Unga Experter håller på med just nu och hur det går.

=======

Följ Unga Experter på Instagram