Senaste mötet

Fem unga experter och två vuxna träffades den 12 april via video.

När ungdomar besöker vården för bokat besök får de gratis UL-biljett. Men vi tror att väldigt få ungdomar känner till det. UL och vi ska samarbeta för att fler ska få reda på det. Biljetten fixar du via UL-appen.

Sjukhusmat när du är inlagd på sjukhuset. Vi har kontakt med de som bestämmer menyerna. De ska bli enklare att förstå. Och det ska finnas sockerfria efterrätter.

Vid besöket på sjukhuset är det vanligt att andra än din läkare eller sjuksköterska är med vid undersökningen. Unga Experter tycker det är ok för att det ju är viktigt att de får utbildning och erfarenhet. MEN som patient vill du få reda på det. Vi diskuterade hur kallelsen kan berätta om det. Elle åtminstone att du får reda på det i väntrummet, innan du kommer in på rummet. Erik som är läkare och en av cheferna på barnsjukhuset ska diskutera detta med kollegorna.

När du fyller 18 år flyttas ansvaret för dig bort från barnsjukhuset. Viktigt att en ung patient får information om detta i god tid. Detta kallas övergång eller transition.  Ella som är samordnare och Martin har hört om en ny metod på Astrid Lindgrens barnsjukhus där tonåringen får svara på frågor inför övergången. Med svaren kan vården och tonåringen bestämma hur övergången ska gå till på bästa sätt.

Barnrättsdagarna skulle Unga Experter kunna delta på. Martin kollar om det går att anmäla sig.

Nästa möte blir eventuellt tisdag 11 maj 17.30