Vi vill gärna att du som besöker våra profiler och sidor på sociala medier kommenterar det vi skriver.

För att vi ska kunna ha bra diskussioner måste du följa nedanstående regler. Reglerna gäller i alla kanaler som Barnombudet hanterar, där det är möjligt att kommentera, dela eller på annat sätt interagera med andra användare av tjänsten.

Kontakt

Mårten Markne

Kommunikatör och it-ansvarig

018 700 99 36

marten.markne@barnombudet.se

Mårten Markne, kommunikatör på Barnombudet i Uppsala län, 2017

Mårten har hand om kommunikation och håller i it och sånt på kontoret. Han arbetar också med stödärenden och tar hand om praoelever. Mårten är Barnombudets dataskyddsombud.

Barnombudet

Ett lokalt, fristående barnombud

Barnombudet är en ideell förening. Vi arbetar lokalt, regionalt och nationellt, alltid nära barn. Vårt kontor ligger i Uppsala.

Vi har idéburet offentligt partnerskap med Uppsala kommun och Region Uppsala.

Vi är helt fristående från kommun, region och stat. Det ger oss stora möjligheter att agera för barns och ungas rättigheter.

Kontakt

Sociala medier

FacebookInstagramLinkedin

 • Det är inte tillåtet med:
  • kommersiella budskap eller spam.
  • främlingsfientliga och sexistiska yttranden.
  • hot, trakasserier, personliga påhopp, förtal, skvaller och lögner.
  • att låtsas vara någon annan än den du är, till exempel genom att använda någon annan persons riktiga namn, eller anta flera identiteter i en diskussion.
 • Det du skriver ska röra ämnet som det ursprungliga inlägget handlade om.
 • Använd gärna länkar som fördjupning eller som källhänvisning, men inlägg och kommentarer ska gå att förstå utan att besökare behöver följa länkarna.
 • Kommentarer som bryter mot någon av dessa regler kan komma att raderas.
 • Användare som upprepade gånger bryter mot någon av dessa regler kan komma att blockeras utan föregående varning.
 • Synpunkter på modereringen ska inte skrivas i kommentarsfälten. De ska skickas till hej@barnombudet.se. Synpunkter på modereringen som skrivs i kommentarsfält raderas.

Det du skriver kommer att kunna läsas av alla och kan komma att användas av Barnombudet i andra sammanhang.

När du deltar på sociala medier sparas personuppgifter enligt de användarvillkor som gäller för respektive socialt medium. BOiU sparar inga personuppgifter men kan se de uppgifter som du valt att göra tillgängliga.

Kommentarsfunktionen tillhandahålls och övervakas i enlighet med lagen om ansvar för elektroniska anslagstavlor (BBS-lagen). Det innebär att Barnombudet löpande måste ta bort inlägg som innehåller uppvigling, hets mot folkgrupp, barnpornografi, olaga våldsskildring eller upphovsrättsintrång. Den som gör ett inlägg som strider mot gällande lagar kan personligen bli ansvarig för detta. Barnombudet kan komma att polisanmäla inlägg som strider mot gällande lagar.