Roligt att du har hittat hit! Du har antagligen läst boken Framåt och blivit nyfiken.

Kontakt

Mårten Markne

Kommunikatör och it-ansvarig

018 700 99 36

marten.markne@barnombudet.se

Mårten Markne, kommunikatör på Barnombudet i Uppsala län, 2017

Mårten har hand om kommunikation och håller i it och sånt på kontoret. Han arbetar också med stödärenden och tar hand om praoelever. Mårten är Barnombudets dataskyddsombud.

Andra lokala barnombud

För dig utanför Uppsala

På några platser i Sverige finns lokala barnombud. De gör lite olika saker, men alla jobbar med barnets rättigheter. Läs mer om lokala barnombud.

Barnombudet

Ett lokalt, fristående barnombud

Barnombudet är en ideell förening. Vi arbetar lokalt, regionalt och nationellt, alltid nära barn. Vårt kontor ligger i Uppsala.

Vi har idéburet offentligt partnerskap med Uppsala kommun och Region Uppsala.

Vi är helt fristående från kommun, region och stat. Det ger oss stora möjligheter att agera för barns och ungas rättigheter.

Kontakt

Sociala medier

FacebookInstagramLinkedin

Framåt – en bok som tittar bakåt

Vi gjorde om vår hemsida 2023. Då förde vi inte över materialet från den gamla jubileumssidan ”/30” hit. Men om du läst något i Framåt som du är särskilt som du är nyfiken på – hör gärna av dig!

I boken Framåt – en bok som tittar bakåt. 30 år med barnrätt i Uppsala ville vi på Barnombudet berätta om en del av vad vi gör och har gjort 1988-2018, men dessutom inspirera och uppmuntra så att det skapas fler lokala barnombud runt om i Sverige.

I boken finns  en mängd berättelser och intervjuer som på olika sätt beskriver vad Barnombudet är, vad vi har åstadkommit och vad vi vill. 

Möt Love som fick det att ljusna, Virve som fick ett vykort, Gunilla som startade en telefon, Mårten som gick ut i inneskorna och Andreas som blev ambassadör – och fler av de personer som bidragit till att göra Barnombudet till vad det är i dag.